Levensthema’s

Persoonlijke ontwikkeling, hebben te maken met de dagelijkse bezigheden van je leven. De levensthema's.

Je hebt er mee te maken. Het is aanwezig en iedereen vult het op zijn of haar eigen manier in en het heeft effect op elkaar.

De levensthema's bestaan globaal uit:

  • Gezondheid
  • Relatie
  • Werk/carrière/missie
  • TijdManagement
  • Financiën

Persoonlijke ontwikkeling

Uniek

Uniek zijn, daar gaat het om: je bent niet hetzelfde als een ander. Ook al doe je hetzelfde als een ander, je hebt altijd een eigen manier. Dit verschil komt door opvoeding, gezin, je omgeving, wat je talenten zijn en wat je gevoel zegt. Dit maakt jou uniek.

Ervaren

Hoe je met bepaalde dingen omgaat is afhankelijk van wat je geleerd en ervaren hebt door opvoeding, van familie, vrienden, opleidingen en werk. Daar waar je samen komt leer je iets. Van hieruit ontstaat een gevoel, wat doet het met je, wat vind je leuk en zeker ook wat vind je niet leuk. Bepaalde gebeurtenissen hebben je een gevoel gegeven wat je niet leuk vond. Dit heeft ook effect op de andere levensthema’s.

Anker

Je lichaam heeft de taak om je te beschermen, wanneer iets je pijn heeft gedaan zal het je helpen om dat niet nog eens te ervaren. Je hebt een anker gezet in je lichaam: wanneer je ouder bent heb je bijvoorbeeld door ervaring, een andere omgeving en je wijsheid een ander perspectief gekregen.

Toen je een kind was heb je pijn anders ervaren dan dat je nu zou doen. Je lichaam kent geen tijd, het kan ook niet begrijpen dat je er nu anders tegenaan kijkt. Hierdoor beschermt het je nog steeds terwijl het eigenlijk niet meer nodig is.
Dit heeft invloed op je levensthema’s zoals je persoonlijke ontwikkeling, je gezondheid, je relatie, je werk/carrière, hoe je met tijd omgaat en je financiën.

Emoties en gevoelens

Elke pijn die je hebt gevoeld, of het nu lichamelijk is of geestelijk, gaat altijd samen met emoties en gevoelens en dat heeft effect op alle levensthema’s. Wanneer je bijvoorbeeld vaak hebt gehoord ‘dat lukt je toch niet’ en je hebt dat zelf ook een paar keer ervaren, ontstaat hieruit pijn. Je lichaam herkent dit en gaat je in bescherming nemen: vormt een anker. Het gaat je aanwijzingen geven in je gedachten, je gaat iets moeilijk vinden, je vind het niet leuk, je bent niet goed genoeg of je kunt het niet zien. Ontwijkend gedrag en een belemmering kom je vaak later tegen wanneer je meer ervaring en wijsheid hebt opgebouwd.

 

Workshop: Begin je vakantie vanuit rust!

Workshop: Ik kan méér dan dat ik nu doe!

Workshop: Zo simpel dat je er niet aan denkt!

Ontmoetingsspel: Ontdek de visie van jezelf of anderen