Soms kan het niet anders en heb ik een excuus.

De beste excuses omdat het soms niet anders kan. 

  • Soms is het ook best moeilijk om ‘normaal’ te zijn tussen alle mensen met een etiket.
  • Soms is het ook best moeilijk om ‘gezond’ te zijn tussen al die mensen die een ziekte hebben/ziek zijn.
  • Soms is het ook best moeilijk om ‘werk’ te hebben tussen alle werkelozen.
  • Soms is het ook best moeilijk om ‘rijk’ te zijn tussen alle arme mensen.
  • Soms is het ook best moeilijk om ‘iets nieuws’ op de markt te brengen tussen alles wat er al is.
  • Soms is het ook best moeilijk om ‘te zijn wie je bent’ met alle gewoonten die we hebben overgenomen van een ander.
  • Soms is het ook best moeilijk om ‘hulp’ te vragen,  omdat iedereen het al zo druk heeft.
  • Soms is het ook best moeilijk om ‘gevoelens te uiten’, omdat veel mensen dat niet doen.
  • Soms is het best moeilijk om ‘nee’ te zeggen, omdat je ook aan anderen moet denken.

Soms houden we teveel rekening met de buitenwereld en soms houden we geen rekening met de buitenwereld. Soms houden we het in balans. [Read more…]

Guided Generation Meditation

Met de Generatie MeditatieGuided Generation Meditation (GGM) geef je de onbewuste lasten terug.

 

Als kinderen willen we onze ouders te zien gelukkig, als ze niet gelukkig zijn, zeggen we ‘de kinderen’ in gedachten:

  ‘Geef mij je last / zorg / het ongelukkige gevoel, zodat je gelukkig kan zijn.
Als jij gelukkig bent, kan ik ook gelukkig zijn’.

Als je ouder bent draag je nog steeds die last / zorg / het ongelukkige gevoel  van je ouders en zelfs van vorige generaties.
Want ook je ouders waren eerst kind en hebben de zelfde gedachten gehad.

Het is nu tijd om ze terug te geven.

Laten we zeggen dat je een rugzak met heleboel van die pakketten met je mee draagt de hele tijd…

Het is inderdaad erg zwaar en het zal je naar beneden houden door het gewicht.  Het zal je in bepaalde gedragspatronen houden. Want het is niet jou last / zorg / het ongelukkige gevoel, maar van iemand anders (ouders, of mensen die je het gevoel dat het een familielid / partner). Je moet dit terug te geven.

Dat is tamelijk het makkelijke gedeelte, het teruggeven.

               

Het moeilijkste gedeelte is om te erkennen en je er bewust te zijn dat het er is en het niet van jou is.
Als je het gevoel hebt van iets trekt me steeds weer naar beneden of vermoeidheid, of zie je een patroon dat je ouders ook deden, het is van hen! Niet de jouwe!

Boek nu een afspraak, zodat jij je lasten terug kan geven.

 

English

Guided Generation MeditationAs children we want to see our parents happy, when they aren’t happy we ‘the children’ say not in words but in thoughts:

 ‘Please give me your burden/worry’s/unhappy feelings  so you can be happy.
When you are happy I’m happy’.

 

When you are older you still carry the burden/worry’s/unhappy feelings  from your parents and even in generations. It is now time to give them back. You probably will do this several times, so when you feel like this you need to do, do it over and over again. Not all in one time, just when you think this could be (the burden/worry’s/unhappy feelings) from my generation/someone else.

Let’s say you have  a backpack with a lot of those packages that you carry on your back all the time with you..
It is indeed very heavy and it will keep you down. It will keep you in certain patterns of behavior. Because it is not your burden/worry’s/unhappy feelings  but someone else’s (parents, or people who you feel it is a family member/partner). You have to give this back.

That is the easy part, giving it back.

The hardest part is to acknowledge and be aware of it, that it is there and it doesn’t belong to you.

When you feel down and tired, or see a pattern that your parents did also, it is theirs! Not yours!  It helps when you write it down in the process sheet. You see the patterns much more clear.

CanDoCoaching bestaat 3 jaar!

Margje van der Lei

In de afgelopen 3 jaar heb ik veel over mezelf geleerd. Van frustratie naar euforie met ups and downs.

Het uitdiepen van ‘waarom komt het zo’?  en ‘is het zo zoals het is’?.  Door emoties en gevoelens zichtbaar te maken is de CanDo Methode™ ontstaan en vandaar uit is het werken met de bloedanalyse een uitstekend hulpmiddel  geworden. De rode draad van het leven is terug te vinden en geeft veel duidelijkheid en inzichten. Al met al had ik dit niet allemaal kunnen voorspellen, maar door te doen zijn er steeds weer nieuwe dingen ontstaan.

Gewoon beginnen en laten gebeuren, open staan voor wat zich aankondigt, alert zijn op wat voor reacties er komen, uitproberen, oefenen, lezen en leren. [Read more…]

Ben ik wel goed genoeg?

Twijfelen of je gedachten wel goed genoeg zijn om te uiten en te delen heeft met eigenwaarde te maken.  Ben ik wel goed genoeg?  Yes, You Can Do  It!

Je eigenwaarde

Niemand heeft dezelfde inzichten als jij hebt; jij ziet het op jouw manier en dat is de waarde die jij er aan geeft. Jij bent belangrijk genoeg om je te laten zien en je gedachten te delen. Hier komt je zelfvertrouwen om de hoek kijken. Eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn belangrijke eigenschappen waaraan je kan werken

Je gedachten

[Read more…]

5 Mooie redenen waarom je moeilijke mensen ontmoet.

Omgaan met voor jou moeilijke mensen, hoe doe je dat? Er zijn redenen waarom je moeilijke mensen ontmoet.Zelfwaardering

Heb jij ze ook om je heen?

Die mensen die soms het bloed onder je nagels vandaan halen omdat ze je zo in de war brengen? Of omdat jij vindt dat ze gemeen en achterbaks zijn, anderen pesten of omdat ze je zelfs angst aanjagen?

Je wilt niet bij hen in de buurt zijn. Bij hen in de buurt gebeurt er altijd iets met jou waardoor je je later niet goed voelt. Ze kosten je energie, je bent helemaal van slag en je kunt je weken aan hen ergeren.

Wat gebeurt er toch? Waarom gebeurt dat toch steeds weer? [Read more…]

Voor een ontspannen weekend.

Hoe was je week? Heb je je kunnen ontspannen?

Is er nog iets gebeurd waardoor je nu nog een fijn gevoel van hebt wanneer er aan denkt?Ontspanning

Ik heb een paar leuke berichten gehad: een meneer die vast zat voor wat betreft het opruimen van zijn huis, is begonnen met opruimen. Hij vond zelf nog een boekje van jaren geleden waarin hij diezelfde punten tegen kwam die we hadden besproken. Toen wist hij nog niet wat hij er mee moest doen, nu wel [Read more…]

Al die adviezen en je bent er nog steeds niet. Ontdek je eigen oplossing.

Allemaal goed en wel, maar heeft het jou geholpen? Al die adviezen en oplossingen? Ben je nu druk bezig met je strategieën en het implementeren van kennis? En heeft het  je nog steeds niets opgeleverd?

Het antwoord zit in jou!de rode draad of is hij blauw

Wat voor adviezen krijg je? Welke vragen heb je nu?

–          Focus op wat je wilt.

Dat is fijn en ondertussen heeft het je nog niets opgeleverd dan frustratie en wanhoop. Wanneer komt het nu een keer? Ik focus me toch op het nieuwe en op de doelen die ik graag wil bereiken?

–          Ik schrijf mijn doelen op en heb een visionboard gemaakt.

[Read more…]

Het derde deel van de 20 lentedagen. Het menu voor verandering, maak jezelf vrolijk en blij.

Gefeliciteerd, hierbij ontvang je het derde en laatste deel van de 20 lentedagen. Het menu voor verandering, maak jezelf vrolijk en blij.

Elke dag een nieuwe doe- opdracht, hoe voel je je nu?

Heb je deel 1 of deel 2 gemist, je kunt altijd beginnen!

20 lentedagen deel 3
Opmerkelijk

Zie je het onkruid ook omhoog schieten? Het gras moet weer gemaaid worden; de krokussen zijn al bijna of alweer helemaal uitgebloeid. De narcissen bloeien en de tulpen komen er aan. Het geluid van de vogels die gezellig in gesprek zijn met elkaar. Bewustzijn met wat er is, hoe het toch gewoon doorgaat, ook als je het niet opmerkt.

Haast

Het snelle jachtige leven waar je alle dagen mee te maken hebt,  wordt met de doe- opdrachten een moment van het nu. Gericht naar binnen; wat jij vindt, voelt en ziet. Het is een cadeau, zonder dat het je iets kost. Neem het in ontvangst en geniet ervan. Je hoofd leeg en in het nu, dat is voor het moment belangrijk.

Rust

Na de 20 lentedagen, het menu voor verandering; maak jezelf vrolijk en blij, ga je vanzelf nu je er een patroon van hebt gemaakt- meer rust vinden in jezelf. [Read more…]

Het tweede deel van de 20 lentedagen. Het menu voor verandering, maak jezelf vrolijk en blij.

Hoe heb je deel 1 van de 20 lentedagen ervaren? Heb je alle dagen gedaan wat voorgesteld is? 20 lentedagen deel 2Dan merk je nu vast ook dat je meer energie hebt gekregen, meer ideeën hebt gekregen of/en dat je je bewust bent geworden van een vastzittend patroon.

De sleutel
Dat is helemaal goed. Bewustwording is de sleutel tot verandering. Wanneer je het niet weet of het je niet bewust bent, dan blijf je in dezelfde stroom doorgaan. Voordat je het weet is het alweer zomer en de lente heb je niet opgemerkt. Nu maak je het bewust mee. We hebben al geen winter gehad, want volgens mijn gevoel zijn we van de herfst naar de lente gegaan.

Voorbeeld
Op de TV heb je tegenwoordig ‘Masterchef’, dit zijn programma’s  over eten koken. Eerst heb je de klas van Australië; daarna gaat het over in die van Amerika, dan in die van Nederland. En hierna volgen nog programma’s  dat mensen bij elkaar gaan eten. Allemaal ideeën over hoe je hele lekkere menu’s kunt maken, met voorbeelden die er heerlijk uit zien. [Read more…]

5.01 minuten over gevoel en leiderschap. De nieuwe wetenschap over biologie.

4G Opkomen voor jezelf met meer zelfvertrouwen

Ken je Amanda Gore? 5.01 minuten over gevoel en leiderschap. De nieuwe wetenschap over biologie.

Amanda Gore is een communicatie- en performance expert.  Ze gelooft dat succes in het bedrijfsleven altijd over gevoelens gaat. De manier waarop we ons voelen over een product, organisatie of een persoon, beïnvloedt hoe we ons gedragen en welke beslissingen we nemen over wat we uitgeven of met wie wij zaken doen.

Ik zag haar video en ze vertelt het zo mooi dat ik dit even met je wilt delen.

Misschien heb je niets met leiderschap, maar je bent de leider van je eigen leven. Jij bepaalt, jij regelt, jij neemt beslissingen en dát is leiderschap.

Het nieuwe leiderschap

Het is maar 5.01 minuten, maar zeer waardevol om even naar haar te luisteren.

Margje.

PS:  Er is nog plaats voor de workshop Opkomen voor jezelf met meer zelfvertrouwen!

Wil je meer voor jezelf opkomen, dan is dit de workshop voor jou. Met meer zelfvertrouwen voel je je beter. Deze workshop is heel geschikt voor mensen die het gevoel hebben dat ze overrompeld worden door anderen, moeilijke beslissingen moeten nemen of overstuur raken door opmerkingen van anderen.
Met andere woorden: met deze workshop krijg je je leiderschap weer terug. De workshop vindt plaats op 27 maart 2014 van 14.00 tot 16.00 uur. Meld je hier aan: Opkomen voor jezelf met meer zelfvertrouwen!